7univfondoiiedg.jpg

fondoiiedg2.jpg

L'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere (iiEDG)
és un Institut creat a partir de la col·laboració de diversos grups de recerca pertanyents a set universitats catalanes. La iniciativa de crear un Institut interuniversitari que reunís tots o la gran majoria dels grups de recerca en estudis de dones i gènere de Catalunya té una llarga història. Es va concretar a mitjans de la dècada dels anys 2000, i el seu objectiu era fonamentalment el reconeixement i la institucionalització dels estudis de dones i gènere en l'àmbit de la universitat.

 

La participació d'investigadores i investigadors de disciplines molt diverses al si de l'iiEDG afavoreix la interdisciplinarietat, fonamental en els estudis de gènere. Així mateix, es tracta d'un nombrós equip d'expertes i experts amb una llarga experiència docent i una trajectòria de recerca reconeguda, pioner en el desenvolupament de projectes de recerca finançats en convocatòries competitives de nivell autonòmic, estatal i internacional.

 

L'iiEDG ha estat creat amb el suport moral i financer de l'Institut Català de les Dones i del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.


Les universitats catalanes participants son: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Vic, Universitat de Lleida.icd1